Getting lost

I can say that I work out more when I’m on a trip, especially when I got lost 😀

When me n my friends went to merlion park last September,  the route to Singapore flyer was closed due to F1. I thought I somehow can find a way to get to the flyer.  but after almost an hour walking my friends were giving up and then we took a cab. Padahal Singapore flyer nya sudah terlihat, hanya kami gak menemukan jalan ke pintu masuk berhubung banyak jalan yang ditutup. But then we conclude that taking cab never be a solution in Singapore when you get lost, uncle driver seems don’t know where to go, masih enak naik taxi di Jakarta deh -_-

(oh Dan ternyata Flyer nya memang tutup gara2 F1 -_-)

While in Jogja last may, my hotel is 10 min walk from Malioboro.

The same goes with Kyoto,  since our hotel in Shijo Dori, we can just walk for about 5 min to Gion, and through Higashiyama district to Kiyomizudera it took us about 2-3 hours (we stopped at almost everything that interesting)

The fact is I always lost couple of pounds when I’m on a trip :p
while on workdays I only walk for about 5-7 mins to get to the office
so to keep my health *haeh* I walk faster and do some circuit training before breakfast time (at least once in a week).

Posted from WordPress for Android

JKT48 dan theatre pertama

Finaly, semalam untuk pertama kali nya saya nonton theater JKT48  !!

Dengan setlist Boku no Taiyou oleh tim K

Menurut beberapa orang, show semalam gak begitu bagus, bahkan dibilang jelek. Tapi saya gak bisa comment banyak karena ini kunjungan pertama kali ʕ•̫͡•ʔ

DSC_1515

kencan pertama di tempat ibadah para wota :p

First, saya coba jelasin sedikit tentang JKT48.

JKT48 adalah sister group dari AKB48 yang pertama diluar Jepang.
Jadi klo untuk sekolah ada sister school, nah kalau untuk group idol ada sister group 😀
AKB48 adalah salah satu group yang lagi terkenal banget di jepang (yang rebutan oricon chart sama Arashi :p )

Menurut rumor yang beredar, yang ngasih ide ke Yatsushi Akimoto/Aki P (produser AKB48) untuk buat sister group di Indonesia itu Reino Barack , producer nya Bima, Satria Garuda. Awalnya theater mereka ada di daerah Blok M (CMIIW), yang kemudian pindah ke mall F(X) lantai 4.

IMG_20130829_104639

sip !

Satu yang saya gak ngerti, wota lokalan ini selalu keberatan klo idolanya disebut girlband. Karena setau saya dunia entertainment Jepang memang gak kenal istilah girlband, yang dilafalinnya aja susah gitu buat mereka (笑) . Boy/girl band biasanya disebut ‘group’ (dance group, idol group, etc), maka JKT48 yang sister group asal Jepang pun disebut sebagai idol group, sama aja kayak groupnya johnny’s agency, morning musume, perfume. Bahkan kpop group seperti Kara, SNSD yang rilis album di Jepang pun disebut idol group koq .

Ide Aki-p membawa hawa baru di dunia entertainment jepang, dengan tema Idol you can meet , jadi group yang dibentuk , latihan dan tampil hampir setiap hari di theater khusus mereka. Dan setelah show selesai , penonton bisa hi5 sama semua member yang perform hari itu.

Dan ada event diluar show seperti handshake , direct selling, dan macam-macam fanclub event lainnya (buka puasa bersama, tanding basket etc) yang memungkinkan fans untuk bertemu dengan idolanya.

Agar fans bisa merasa lebih dekat lagi, Aki P membuatkan semua member 48 akun twitter dan G+, di akun tersebut member bisa sharing tentang keseharian mereka lewat foto maupun video. Gak lupa juga ada akun official youtube dan akun streaming tv seperti NOTTV dan nico nico untuk menayangkan PV dan event khusus secara live .

Karena target Aki P adalah menjaring fans sebanyak-banyaknya dari luar maupun dalam negeri, maka jangan heran kalau ke depannya akan bertambah sister group di negara lain.

Konsep yang dibuat aki-P ini berkebalikan dengan agensi kebanyakan seperti Avex ent., Amuse, Johnny’s jimusho etc yang strict banget.

Okay, back to show semalam..
IMG_20130820_220525

the ticket

Jadi dari sebelum tim K dibentuk saya sudah hafal beberapa wajah member tim K kayak Rona , Lidya, Yona, Hanna , Yupi. Most favorite member so far masih Rona aka Ayen, gerakan dance + ekspresi nya bagus, fotogenic , meski klo ngomong masih garing crispy kayak ayam KFC ʕ•̫͡•ʔ

Ada 2 member yang menarik perhatian saya, yaitu acha + uty , digabung dengan karin. Pokoknya saya ngakak liat kelakuan konyol mereka. Mungkin setelah graduate nanti mereka bisa jadi grup lawak (笑)

Untuk setlist saya gak bisa komentar banyak, lagu2nya beberapa cukup easy listening, dan ada beberapa lagu yang liriknya bikin turn off ( ̄ー ̄)

Over all saya cukup terhibur sama penampilan rona, acha dan uty . Meski selama pertunjukkan, saya banyak tutup hidung karena terganggu dengan bau badan pria2 di kanan saya (secara di kiri mah mas pacar). Mungkin klo theater pindah ke tempat yang lebih luas baunya gak begini-begini banget (ーー゛)

Next, pengennya nonton Pajama Drive revival, tapi kemungkinan besar gak akan dapet tiket Waiting List ngeliat antusiasnya para fans untuk show ini , atau mungkin show nya Gen 1 , karena menurut pacar Gen 1 lebih bagus dari Gen 2 .

and for the last pic.
DSC_1517

oleh-oleh dari member

Friday Blues

i’ve been listening to Clazziquai since .what.. 2007 ?

my favorite album so far is Love Child of The Century (released in 2007) ,

recently i listen to this album when i’m at work (yes, i listen to music when i’m working -_-)

i always love alex’s voice, and Friday Blues is one of his solo for this album.

yesterday i tried to checked out a view lyrics of their works, and realized this Friday Blues lyrics is very very dalem (at least for me) :))

so i thought i’ll just put the translation lyrics on my blog

Clazziquai – 금요일의 Blues / Friday Blues

It’s Friday in the morning

I woke up with the pain

I try to recall

Your faint scent

I didn’t mean to say to you

It’s getting hard to justify

I didn’t mean to say to you

My memory is beautiful but sad

It’s Friday in the morning

I get to break in the dream or be all cloudy but

Your white and clean appearance

Once more I cannot get used to the thought of you forgetting

and my heart is getting so cold

You’re also going to forget about me right?

Take me to another place

I can try to forget you

My tears and my smiles as well

A day of forgetting oh

this is how it feels

I’ve gotta let you go

you’ve gotta let me go

I’m getting over you

you getting over me

because you’ll maybe find me on time

I know I will be alright

source : jazzholic.com

this song will always bring back the memory of that day :3

To the 40 yo me

Dear 40 yo me..

How are you ? genki ?
I hope your health is improving 🙂
How’s your nihongo ?

What have you been done in this 11 years ?
You always said that you want to give your best for your family.
How many kids do you have ? please take a picture of your kids 😀
He/she must be around 10yo right now
Is he/she being a good kid ?

What are hou doing right now ?
I’m currently working on my undergrad thesis

Do you still love watching japanese drama and variety show ?
What kind of music are u listening recently ?

How’s mom and dad ?
oh i bet you leave the company already huh ?

They say ‘life begins at 40’
so how are you gonna live your life towards now ?

I hope you got that master scholarship at UI and pursue all your target in life ~

In this age.. please enjoy more of this life as you only get to live it once.

ps: only because of the saying ‘life begin at 40’ :p

Ramadhan is coming

This is my second ramadhan in solusi 247, last year was a tiring ramadhan for me, because my office placed me in other site, which is Indosat , i have to take bus to get there

the torturing part comes on the way back home, macet, kena polusi udara dan berdesakkan di bus..

luckily, this year i can just walk 10 min to get to work 😀

Ramadhan mubarak.

Short Trip

so yesterday i had a visit to cirebon and majalengka

me and farah have planned to go to Gina’s Wedding party there

we went to the Pasar Senen Station by kopaja after dawn , we took an economy train to Cirebon (cost only 50.000 IDR for round trip)

it was quite a ride, i like the view.. the rice paddy fields , the river, the bridge we passed etc

ricefield

i used colorful effect from Camera 360 app

Cirebon is Farah’s Hometown, i’ve visited Cirebon once, and my comments about this town is HOT !! feels like they have 3 suns #lebay

we arrived at Perujakan Station @ 10.30 am , the weather wasn’t as hot as i thought XD

then we took an angkot to have some Nasi Jamblang @ mang dul

DSC_1308

Gina’s wedding was on that very day, so Farah asked her father to drive us to Majalengka, it took about 1,5-2 hours by car.

the traffic was quite crowded, but luckily we can make it before the party’s over .

we only stay for 2 hours and then went to Kuningan to visit Farah’s little brother at some pesantren I forgot the name

after that we went back to cirebon, i slept over at farah’s home .

we went home to Jakarta at the next morning from Babakan Station which only takes 5 minutes ride from Farah’s home XD

it was a very short trip but i enjoyed it very much, perhaps it’s time for me to take annual leave :p

Smart card for JaBoDe KRL

I just red this news article , so it said that our ministry who in charge of KRL wants us to learn to use the new smart card that will be launch on april.

On the other hand, the economy KRL line will be completely gone.

I’m looking forward for this progress, because since i was a kid (abt. 30 years ago) KRL is facing the same problems (maintenance, delays, illegal passenger, etc. can u even imagine ? 30 years !! -_-

The smart card e-ticketing idea came from China, i’m not sure this will solve those problem but i hope this one will work well.

I thought they have another plan for the e-ticketing, they already built the ticket scanner in every stations, it’s been there like 1-2 years, and up until now it’s still not working XDD

And for the economy KRL line, i think they should’ve been dismiss like years ago, the train should go to the museum instead , i know the ticket price is so cheap and that there are lots of people who doesn’t have enough money to buy the AC train. of course i hope that they will lower the ticket price for the AC train.

And i hope KRL don’t make stupid rules anymore, like the passengers who don’t know about the fine fee they have to pay when they have the wrong ticket, i.e : economy ticket holder who take on the wrong train (the AC train), these people have to pay about 10x the ticket price they already paid, that is so stupid. why not just make them pay in the same amount as the AC ticket? -_-