Big hero 6

Just watched it last night . Big Hero 6 is one of the anticipated movie this year for me so i think i’m trying to write a ‘review’ about it.

Big Hero 6 is a fun movie. Story wise kind of predicted, well it’s disney :p but i like the idea of mixing 2 cities in 1 place . San Fransisco and Tokyo, i can understand why Lasseter chose Tokyo, but San Fransisco ? i mean why not New York ? (New York deuii)

So in San Fransokyo they have San Fransokyo Tower which resemble Tokyo Tower, they also have Golden Gate , and what’s hanging on the city skyline i think it’s somehow looks like koinobori… i don’t know anymore :))) .

And we have Stan Lee being a cameo . I didn’t know this film originated from Stan Lee’s comic but they use only the title while the story n characters are totally different. I can imagine when the team had a meeting with Stan Lee , it’s gotta be like :
D/P (disney pixar)
SL (Stan Lee)
D/P : jd gini cyin, akik mo bikin pilem big hero 6 , tapi jln ceritanya begini .. bla bla bla
SL : oh gpp sih cyin pakek aja judulnya, tapi akika nongol juga ya di filmnya
D/P : beres cyin ~

Trus kenapa harus ngebancik , akik juga gak ngerti cyin :p

I cried in almost all the drama scene (secara gue cengeng) , especially when hiro lost his brother :( ya even though i don’t know how does it feel to have a big brother.

My favorite character among the six is definitely Baymax (i need the plushies stat !!), quoting myself after watched the first trailer , he’s ‘lucuk sugiru’ .  The second one is Fred. he’s so weird and high all the time, probably because of too much eating vetsin *halah*

Hmm i guess that’s all for the review., might post something about another movie (if i’m not lazy) pfftt~

cyuuss.. dah nek~

Posted from WordPress for Android

Kapan nikah ?

Pertanyaan ini udah mulai akrab di telinga dari beberapa taun yang lalu, dan gue biasa menanggapinya dengan santai, ‘kapan-kapan ya’ , ‘aduh masih pengen seneng2 dulu’ .. kesannya menikah bukan hal yg menyenangkan ya buat gue ( ̄▽ ̄)

Pandangan kita mengenai sesuatu tentunya berkaca dari pengalaman , entah pengalaman kita atau orang terdekat. Bagi gue, melihat pengalaman teman dan orang tua, menikah bukan hal yg mudah, secara kita nantinya akan hidup dengan orang yang sama sampek tua, dan berhubung menikah bukan hal mudah, gue pengen pasangan yang setidaknya gak bikin runyam suasana ketika ada masalah lah klo gak being helpful ʕ•̫͡•ʔ

Yang biasa terjadi ketika gue in a relationship sama seseorang, gue akan membayangkan ketika dihadapkan dengan masalah tertentu , pasangan gue akan bersikap seperti apa? , trus gue nya akan bagaimana ? , apa kira2 sikap dia bisa gue terima ? dan sebaliknya. Drama udah terbayang di kepala gue duluan :)))

Meski pada akhirnya klo udah cinte ya cinte aje sik, pertimbangan2 kita jadi gak se-strict ketika sedang gak berpacar . Eheh.

Nah, jadi kapan nikah ?
Secara belum ada yg deket lagi, nikahnya klo udah ketemu yg pas aja yaa~

Tapi ci, umur lu taun ini aja udah 30, gak ketar ketir emangnya ?
Boong banget klo gue bilang gak kepikiran, namanya juga cewek, semandiri apapun pasti pengen ada yang melindungi #ihik . meski jaman sekarang makin banyak aja cewek2 yang umur 30an dan belum merried.

Tapi ya mau gimana lagi kan ? Maksain nikah tapi klo sama orang yg gak ‘click’ malah jadi bencana gue rasa :)))

Mungkin lu terlalu milih2
Ini tuduhan cliche yang paling gue gak ngerti dan males nanggepinnya.

Gue mah gak jago bahas urusan beginian, karena jodoh itu memang cuma Tuhan yang tau. Yang pasti sekarang gue masih menunggu takdir mempertemukan gue dan si mr.ius ini. #ciciPercayaTakdir ʕ•̫͡•ʔ

Klo ternyata gak diketemuin juga ?
Amit-amit jabang baby. Tapi meski begitu, kemungkinan gue cuma akan nangis2 rutin sebulan sekali ketika hormon lagi kaco2nya. Abis mau ngapain lagi coba ? :))

Met nunggu deh klo begitu
( ‘-^ )b
oia sambil nunggu, bikin indomie goreng kayaknya enak #loh

#cicikMelipirMasakMie

#bukanPesanSponsor

Posted from WordPress for Android

Studio Ghibli Character Shop

I stumbled upon a blog which post about this store, then i decided to take a visit since it’s near Kiyomizudera. Though when i get to Kiyomizudera, i didn’t even remember about visiting this store lol, but God surely was being so nice to me so when i was walking to the nearest bus stop from Kiyomizudera, i found this sign :

DSC_1321

-Studio Ghibli Character Goods-

Actually my intention was only to take a look, but i end up mupeng and after an hour i decided to buy these :
Totoro key chain

-Totoro key chain-

Susuwatari folded tote bag

-Susuwatari foldable tote bag-

The shop looks narrow and not interesting from outside, but when i went in it’s nearly like heaven :D the shop is widening in the inside. It located on the street in front of Kiyomizudera, it’s on your right if you’re facing Kiyomizudera. Price range are from about 300 JPY (CMIIW) .

DSC_1322

DSC_1323

DSC_1324

DSC_1325

DSC_1326

I didn’t take lots of pictures in the shop zannen, but the merchandise was varies from key chain, pouch, umbrella, tote bag, shirts, backpack , plushies that comes in small size to huge. The character was also varies from Kaonashi, Laputa’s Robot, Totoro, Ponyo, Porco Rosso, Kiki and Jiji from Majo no Takkyuubin (Kiki’s Delivery Service).

For me visiting shops or exhibition about Ghibli is like an achievement (just like umroh lah :)) ). Hope i can get to ‘naik haji’ for visiting Ghibli Museum at Mitaka :p .

Presidential Election

pre:

since my writing and reading skill in japanese (and english) kinda suck :v

from now on, i’m trying my best to also post in japanese, please feel free to correct me if there any mistyped or whatever

beware terhadap huruf2 keriting !

 

so today there will be presidential election here in Indonesia

i don’t know why, this year’s election feels different than 5 years ago

this year i don’t feel any doubt

somehow~^^

今日インドネシアで大統領選があります

今年の統領選は5年まえより何か違う気がする

今年は私疑惑は無いです

なんとなく^^

 

S.E.A Aquarium

Last monday me and farah had a getaway trip to Singapore. it was only for 2 days.
since this is my second trip to Singapore this year, i thought about going to places i’ve never been before

Then we decided to go S.E.A Aquarium
It was AWESOME !

S.E.A Aquarium is one of the largest oceanarium in the world, located in Resort World Sentosa.

We took the Sentosa Express Monorail from Vivo City . Waterfront Station is the closest stop to S.E.A Aquarium.

Before entering the Aquarium, there was a Maritime Experiential Museum. It was quite interesting
Tells the story of admiral Zheng He (Cheng Ho) and his journey visiting places to collect herbs, spices and exotic animals.
DSC_0325
DSC_0327

Inside Zheng He’s treasure ship looks like in life-size
DSC_0332
DSC_0331

there’s a merchandise shop in front of aquarium entrance
DSC_0335
DSC_0336
DSC_0355

entrance to the aquarium

first thing i saw was these leopard whipray , gorjes !
DSC_0361
this floor made from sort of thick glass, full of stingrays and sharks :3
DSC_0368

DSC_0376
DSC_0383
DSC_0388
my jaw dropped a few times since this is my first time seeing leopard whipray and black stingray in real experience :))
DSC_0389

forgot what were these, but they look cute :3

DSC_0400
DSC_0409

another variety of starfish

oh by the way, i tried my best to take good pictures but taking pictures inside an aquarium is a big challenge ya
so sorry for the blur pics
DSC_0404

nautilus sp.

DSC_0412

tako :3

DSC_0416
DSC_0417
DSC_0422
DSC_0425

jellyfish

DSC_0426

this one has a very long tail (is it tail or what?)

the aquarium has lots of small tanks , and there’s one gigantic tank in the middle with wide space in front of it where you can view the whole tank
DSC_0427
we sat here for at least an hour
DSC_0432
DSC_0439
i was so excited when a manta rays passing by :))
DSC_0441
DSC_0444
DSC_0454
look at those colors :D
DSC_0458
DSC_0498
DSC_0481
i think it’s an eel :3 pardon my poor knowledge ..
DSC_0510

Hammerhead Shark <3

we spent like 3 hours inside the aquarium, it was very crowded even in workdays -_-

the ticket costs 38 SGD (around 350,000 IDR) but we got our ticket from Kaskus FJB for about 250,000 IDR

DSC_0487

Fushimi inari – taisha

Fushimi Inari Taisha merupakan salah satu kuil penting bagi penganut ajaran shinto. Kuil ini dibangun untuk menyembah dewa padi nya versi Shinto, dewa Inari. Tempat ini dikenal dengan ratusan toori nya yang berbaris rapi. Deretan toori ini terletak di bagian belakang kuil utama dan menuju ke arah gunung Inari. Berhubung letaknya d pinggir Kyoto, dan menurut review di forum2 butuh waktu banyak untuk mengunjungi Fushimi Inari, kami sudah siap2 dari subuh hari.

Fushimi Inari bisa dijangkau dengan kereta JR (di Nara line) dari Kyoto station menuju Inari station selama 5 menit. Sampai di Inari station, dari exit langsung terlihat tanda petunjuk jalan menuju Fushimi Inari Taisha.
Di kiri kanan jalan menuju kuil, berderet kedai unagi panggang , warung yg menjual senbei yg masih fresh dari panggangan, dan toko pernak pernik khas Inari yg biasanya berbentuk rubah, yang dipercaya sebagai pengantar pesan bagi dewa Inari .
image
Menuju Fushimi Inari Taisha

Melewati jembatan kecil, gak sampai 10 menit dari stasiun kami tiba di Fushimi Inari Taisha, yg ternyata berbentuk kompleks yang luas.
image
saya di kanan entah lagi apa :))

image
Main temple

Dari main gate, naik terus ke atas, ketemu deretan toori yg terkenal ini

image

image
Rubahhh ♥

image
Rubah lagii

image
deretan toori dari samping

Setelah sejam menapaki deretan toori, kami sampai di perhentian pertama. Ada kuil-kuil kecil, dan peta komplek Fushimi Inari. Dari peta terlihat rute sampai ke Yotsutsuji intersection yang ternyata masih lumayan jauh. Disini kami memutuskan untuk tidak melanjutkan perjalanan, karena masih harus mengejar kereta ke Osaka. Perjalanan menuju Yotsutsuji sendiri pulang pergi memakan waktu sekitar 2-3 jam.

image
Kembali ke stasiun
image
keretanya mana ya

Semoga next time bisa mampir kesini lagi dan bisa hiking sampai atas (^-^)

image
Semoga bisa balik lagi kesini :D

Posted from WordPress for Android

About Life

Suddenly my mom asked me whether I’m happy or not with my life right now. My parents always think that building our own business is the best way to make a living, that’s why they want me to inherit our shop. My father runs it for more than 20 years, awesome ya .

We all know there always be ups and down, everybody have worries, everyone have complaints about things, doesn’t matter if you run your own business or working in a company. I actually like (if it’s not love) what i do, though my job is not the best in the world (what is the best job in the world anyway? ) and never comes to mind that programming would be something i do to make a living.

When I was a kid, I didn’t know what I want to do when I grow up, what I wanted to be. I only know that i just want to work with computer (because I alwasy thought that typing things on computer looks very cool hahah) .

All I know was that I always love Maths and English (somehow i can absorb new language very easy). I’m not the best in class, but I always get the best grades on that 2 subjects.

I watched tv alot when I’m in elementary school. Japanese dramas and animes were a hype. I watched almost all of it, i red comic books, and didn’t realize that I was into Japanese culture :p . I learned Japanese language in high school (as Mata pelajaran bahasa asing selain English), and realized I found what I wanted to do after graduate. But back then, learning languages considered as ‘not a great ‘ choice if I wanted to make a good money (padahal sih lihat kondisi sekarang ya gak jelek juga). So I left Japanese language for Information Technology.

I left Bogor for Bandung.

To cut it short, here I am now. working as an application developer at IT consultant company. I have no regret for choosing this field, though I still learning japanese language. I got my JLPT N4 certificate and i’ll try my best and hope i can pass the test for N3 this December and N2 next year.

And of course i wanted to do something with my father’s shop, i just need some times to think about the concept and all, since i only want to do what i like to do. Because for me life is all about doing things that excite myself, if not i would call it a failure -_-

Hope i can spare some times to juggle with these things -_-.

well, that’s all . hope i can keep this blog updated :p